Det lille ekstra

Det Lille Ekstra

 

Da jeg først startet opp med fotostudio hadde jeg studiolys, bakgrunn, en krakk og noen leker. Etterhvert som tiden gikk begynte jeg å samle på diverse rekvisitter. Rekvisitter er ting eller klær som man bruker til å skape en viss stemning i bildene. De siste to årene har det blitt mange rekvisitter, både store og små.  

Forskjellige rekvisitterForskjellige rekvisitterForskjellige rekvisitter Hårbånd og blonder til jentefotograferingHårbånd og blonder til jentefotograferingHårbånd og blonder til jentefotografering Hatt til nyfødtfotograferingHatt til nyfødtfotograferingHatt til nyfødtfotografering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

Det er ikke alltid like lett og finne flotte og spesielle rekvisitter (også kalt «props») i Norge.

Det er ikke et særlig stort marked for det her. Jeg har derfor bestilt en del props fra utlandet. Mye av klærne til nyfødtfotograferingen har jeg strikket eller heklet selv. Da går det ann å tilpasse størrelsene til de nydelige små babyene som bare er ett par dager gamle. Jeg har strikket en del plagg i dukkestørrelser, og premature størrelser. Da passer bleiebuksene og luene perfekt. 

God og myk lue og shorts stikket av lamaullGod og myk lue og shorts stikket av lamaullGod og myk lue og shorts stikket av lamaull NyfødtrekvisitterNyfødtrekvisitter God og myk lue og shorts strikket av alpakka og silkeGod og myk lue og shorts strikket av alpakka og silkeGod og myk lue og shorts strikket av alpakka og silke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                

 

Livet er litt urettferdig i blant! Jeg har to herlige gutter selv, og har alltid lurt på når jeg går inn i klesbutikker hvorfor det er så lite utvalg av gutteklær i forhold til jenteklær. Jenteklær kommer i alle mulige stiler, farger og materialer, mens det er ofte dårlig utvalg til gutter. Hvem har bestemt at

gutteklær må være røffe med dødningehoder på  i alle varianter? Derfor har jeg valgt å strikke en del av rekvisittene selv, for å kunne få dem akkurat som jeg selv ønsker dem. 😉

 

Når jeg går i butikken, hender det at jeg sier til min mann, eller en venninne; Se! Den søte esken der hadde vært perfekt å legge en baby i. BarnestolBarnestol Til og med min sønn på 7 år kan si til meg: Mamma, denne kan du putte en baby oppi! 😉 For andre mennesker høres dette helt absurd ut! Men for dem som kjenner meg godt, forstår at jeg snakker om en gjenstand med rett form, tekstur og dimensjon som passer perfekt til nyfødtfotografering.

Jeg finner rekvisitter overalt. Alt i fra hagesenter til COMPANIET

Selv om jeg finner potensielle rekvisitter overalt, så er det vanskelig å finne «den rette» rekvisitten og investere i. Jeg skulle gjerne hatt uendelig med plass til oppbevaring av alle de søte små og store rekvisittene, men jeg må begrense meg. Det jeg har vært på jakt etter lenge er en skikkelig flott autentisk «amerika koffert». Jeg har ikke funnet den rette enda, men venter i spenning på at den tilslutt vil dukke opp. 😉

Noen av mine kunder har med seg personlige rekvisitter til fotograferingen. Gjerne ting som har en affeksjonsverdi for kunden. Det kan være alt fra en bamse som barnet er glad i, eller en gammel stol eller koffert som har vært i familien lenge. Dette er veldig koselig, og gir et personlig preg på bildene.

 

PuffPuff KorgKorg AviskorgAviskorg

 

 

 

 

 

                                                                                      

BåtBåt Sitteputer fra AmsterdamSitteputer fra Amsterdam Gammel fruktkasseGammel fruktkasse

 

 

 

 

 

 

 

                           

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May (2) June July August September October November (1) December (1)
January February (1) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December